Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ
Egyéb helyszín: - részletek a programleírásban  2021. március 15.  Hétfő  10:00 óra  - 21. Vasárnap 10:00 óra

„A piros, a fehér és a zöld” - fotópályázat

A Kőrösi Kulturális Központ a Piros, a fehér és a zöld című fotópályázatot február elején írta ki, s lényege szerint olyan fényképek készítésére, beküldésére bíztattuk a közönséget, melyen nemzeti színeink valamilyen szokatlan, de méltó előfordulását, egymás mellettiségét örökítik meg. A pályázat 4 hete alatt folyamatosan érkeztek a pályamunkák, és a verseny lezárásakor összesen 480 kép érkezett hozzánk. A fotók jellemzően a trikolort valamilyen természeti környezetben, vagy véletlenszerű tárgyi együttállásban ábrázolták.

A pályázat témája megmozgatta nem csak a kerület, nem csak a főváros profi és hobbifotósait, de az ország minden tájáról érkeztek pályamunkák, sőt – ami igen megmelengette a szívünket – még határainkon túlról is. Köszönjük, hogy ilyen sok és értékes munkával gazdagították az ünnepi készülődésünket.

Természetesen a beküldött fotók nagy száma a zsűri munkáját nem könnyítette meg. A zsűri tagjai voltak:

SZEPESI JULIANNA a MAFOSZ Pályázati és Kiállítási Bizottságának elnöke, a Kőbányai Fotóklub tagja, második éve vezetője. A MAFOSZ Kiváló művésze minősítés ezüst fokozatával rendelkezik.

ZSILA SÁNDOR a hazai természetfotósok legismertebb képviselője. Tagja a Nimród Fotóklubnak, titkára a Magyar Természetfotósok Szövetségének és a Természetfotósok Nemzetközi Szervezetének. Nagygyörgy Sándor díj és az MFSZ által 2017-ben odaítélt Életmű díj birtokosa.

TAKÁCS ISTVÁN a Kőrösi Kulturális Központ grafikusa, kiállítás szervezője, digitális nyomdai képszerkesztője. Közel negyven esztendeje foglalkozik kiállításokkal (közel 150 rendezés van a háta mögött). Számos hazai és külhoni díj tulajdonosa e tárgyban, továbbá megannyi könyv, kiadvány, projekt képszerkesztője. 12 éven át a Kőbányai Kada Mihály Általános Iskola rajztanára.
 

A verseny védnöke DR. MÁTRAI GÁBOR IMRE - a Kőbányai Önkormányzat képviselője, a Közművelődési Bizottság elnöke.

 

Díjazottak:

 

Harmadik helyezést ért el: ÁGOSTON CSABA CSEPP című képe

Második helyezést ért el: MÓKUS ANITA – piros, fehér, zöld léggömbök témájú, cím nélkül érkezett fotója

Első helyezett: BARTA ANDREA - Bakszakáll bóbita pipacsok között című fényképe.

 

A díjazottak valamennyien a Kőbányai Porcelángyár egy-egy termékét kapják ajándékba, mely nyereményeket postán juttatunk el a nyerteseknek.

A nyerteseknek szívből gratulálunk!Jegyár:
A belépés díjtalan!
A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. A webhely használatával elfogadod a cookie-k használatát.
Elfogadom