Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ
Kőrösi 1-es terem  2020. október 24.  Szombat  16:00 óra

DÉLSZLÁV ÉS BALKÁN TÁNCHÁZ a ZORA és a NEVETEK zenekarral

A Kőbányai Szerb Önkormányzat szervezésében:

 

ZORA
A Zora zenekar névleg 1997-ben alakult, hiszen tagjai már korábban is együtt zenéltek, de önálló név híján csak különböző táncegyüttesek kísérő-zenekaraként aposztrofálták. Ezt megunva az együttes tagjai 1997. november 28-án a Balkán hangja című rendezvényen a Zora zenekar nevet adták maguknak.
A zenekar azóta is számos táncegyüttest kísért és kísér a mai napig is, valamint önálló koncertekkel lép fel, táncházakat tart, illetve különböző rendezvényeken (pl.: bálok, lakodalmak, stb.) gondoskodik a zenés, jó hangulat meglétéről.


NEVETEK
Az együttes 2019-ben kezdett formálódni a budapesti balkán-táncházas baráti körből. Életünket hosszú évtizedek óta áthatja a balkáni zene és tánc szeretete. Addig-addig kerülgettük az általunk tisztelt zenész barátainkat és a hangszereket, míg egyszer úgy döntöttünk, hogy mi is játszani fogunk a magunk szórakoztatására. Repertoárunkban főleg azok a zenék szerepelnek, amelyekre táncolni is szeretünk: többek között macedón, szerb, görög, bolgár, horvát tájegységekről válogattuk ki a kedvenceinket. Hiszünk benne, hogy táncolni és zenélni jó. Életünk szerves része a tánc, a zene és a mulatság. Számunkra minden tánccal, zenével töltött nap ünnepnap.


A RENDEZVÉNYRE A BELÉPÉS INGYENES!

Helyszín: KÖSZI előtti tér - 1105 Budapest, Előd u. 1.

A rendezvény rossz idő esetén elmarad!Jegyár:
A belépés díjtalan!
A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. A webhely használatával elfogadod a cookie-k használatát.
Elfogadom